Pero sa greskom

Ah to lane, samo, dok Božija noć se rađa.

Generalna — Autor iviceva @ 13:18
Pre nekoliko decenija rođena je devojčica, crne duge kose, tamnih očiju sa pogledom laneta, sitna i krhka. Takva je i danas, samo farbane sebe kose. Odbačena, borila se da preživi, u beznađu nalazila nadu, u bedi hranu, u sebi tajnu. Uspeću, čak i da mi nije predodređeno, predodrediću. Nisam na ovozemaljski svet poslata da budem avet koji životari robijajući zivot. Ne, nisam. Tu sam da stvaram i volim. I da me vole. Drugačija sam, jesam, ali i takvi postoje. Pronaći ću dušu sebi sličnu da sagradimo most, jer mostovi spajaju. I u tom spoju neraskidivu sponu da nas zauvek sastavlja. Kad kažem zauvek, mislim dokle postojim. - Govorila je sebi. Život jeste kratak, koliki god kliše, otrcan i jadan, bila ta reč. Prekratak, prijatelji moji, da se posvetimo čekanju. Idite i dešavajte se stvarima kao Leo Da Vinči. Poletite, ptičja perspektiva je mnogo bolja od žablje. Dišite, budistički zdravo i uživajte hedonistički u svakom trenu ovog vremena. Verujte mi, nije teško vrisnuti kad boli duša, zaplakati u samoći i otpustiti svo smeće. Jedna nas osoba voli na ovom svetu. I samo smo njena srodna duša. Sve ostalo su ljudi, dobri i zli (jer svi smo mi i jin i jang) - što iskreno da vam kažem, malo će njih priznati, jer smo u genima manipulatori, kako prema sebi samima, tako i prema okruženju. Ti ljudi, nekada će biti uz nas, nekada ne; Imaćemo i prijatelje i neprijatelje u njima; U jednom trenu sudije sa cenjenim sudom i optužbom, u nekom drugom naše najvernije obožavaoce. I to je tako. Tvrđavu i most gradimo sa njima, ali ne živimo u njoj sa njima, zapamtite to. Jer tajne su informacije koje će kad-tad biti upotrebljene, razotkrivene. Budite mudri, moji Vi, u tišini tajnujte, u galami slušajte. Ja nisam. Opekla sam se. U potpisu, Artemida. Vrhove papira spalila je upaljačem, zavila ga u rolnicu, obmotala crvenu vunicu i vezala čvor. Dok ga je ubacivala u običnu bocu, stavljajući čep na vrh i spuštajući u Dunav, najzad izgovori: Nadam se da će ova poruka u boci stići baš do tebe, moja soulmate. Pronađi me, dok snežna kiša pada, kod Petrovaradionskog sata, na Bogojavljensku noć. - Završilo je lane sa suzom u oku još jednu čarobnu noć, još jedno pismo uzalud išvrljano nekom reklamnom hemijskom olovkom poznate političke partije. Znala je, ne postoji on. Sama je i zalud ga traži. Naviknuta na samoću, toliko da u mislima joj se lomi spoznaja kako bih i živela u paru nakon toliko ispunjenih setnih sati mira i harmonije, jer ona jeste tako srećna u sopstvenoj melanholiji taštine, naučena da čeka na ljubav, novac, prijateljstvo, karijeru, uspeh... Koja nikad neće doći. Iako se onomad zarekla da će predodrediti. Nije ni sigurna zašto daje motivacione savete grupi dok u sebi traži samo jednu osobu. Ne budite lane sa suzom u oku, budite dah toplog vetra u kosi koji nosi u novu pustolovinu sreće. U zdravlju slavili baš ovu noć. I poslušajte je, kad ona samu sebe nije uspela. 

Uvod u svet: Komentator iz kaleidoskopa

Sci-Fi — Autor iviceva @ 20:22

U svetu bespuća, godine 3015 nove ere, vlada tišina. Kao kakva utopija o kojoj su hipici maštali svojevremeno, samo bez muzike. Muzika je nestala. Iščezla. Nema je više. Zabranjena je. Novi poredak nastao je nakon sveobuhvatnog zemljotresa koji je prouzrokovao uništenje planete do tada znane. Ostali smo bez struje, naučnih istraživanja, laboratorija, knjiga, slika... Bez lekova, dok su svi znani virusi napali čovečanstvo ponovo. Kao serijski ubica pušten greškom na slobodu. Nakon katastrofe ni zatvori više nisu bili pod ključem. Zavladao je sveopšti haos. Radovali su se ljudi. Slavili. Pljačkali. Da kažem uživali jedan kratak vremenski interval, a onda ih je spucao malj istine i realnosti. Pokušavajući da se sakriju od još veće katastrofe, desio se obrt. U kakvom god svetu da jesmo, uvek će postojati grupa podmuklih ljudi i to je fakat bit koja nas razdvaja od Bogova, pored činjenice da nismo besmrtni i nemamo apsolutno nikakvu moć, magiju, čaroliju - iskreno, nemamo ni kočnicu za zaustavljanje zavisti, ljubomore, gneva, besa, srđbe... Svašta nešto, nas, smrtnike, kad bolje razmislim, razdvaja od Bogova. No, to nije nit kojom želim ići, trenutno.

 Strah je pokretač revolucije jer dok je u tom stanju, čovek ne razmišlja trezveno, no uplašeno, na sve pristajući u nadi i molitvi da biće bolje. I nekim ludim čudom u to bolje se uzda, odveć. Ne učimo na tuđim greškama, istoriji, ma kakvi. Kao kakve muve bezglave, verujemo da je baš sada drugačije. Svašta.

 Tako je oformljena unija: Opstanak. Opanak se potpapučio i svi smo najebali, još uvek ne shvatajući ništa. Izašli smo iz zavučenih jazbina, katakombi, skrovišta. Nakon nekog vremena kao da se ništa nije ni desilo, život se nastavio. Rekoh na početku, bez muzike. Zabrana koja je stupila na snagu pod kliše imenom: "Red i mir" obuhvatala je sledeća pravila zakona:

1. Zbog vibracija koja mogu da izazovu nova pomeranja zemljine tektonske ploče i stvaranja novih zemljotresa, svaki vid buke biće sankcionisan smaknućem. Kao i svaki vid neposlušnosti i oglušavanja na članove zakona koji su pred vama.

2. Zbog člana jedan ovog zakona zabranjena je upotreba fiksnih telefona, dok mobilnim telefonima je ukinuta opcija vibracija i ton. Instrumenti i muzika su strogo zabranjeni. Zvučnici, slušalice i bilo kakva propratna tehnika koja proizvodi zvuk, takođe.

3. Član tri ovog zakona traži od svakog pojedinca da se prijavi u katastar kako bi se uveo u registar sigurne kuće. To podrazumeva dobijanje ključa vašeg novog doma, lokacije gde se ona nalazi i uputstva za korišćenje. Svi objekti do ovog časa improvizacijom napravljeni, biće locirani i srušeni radi održavanja planete Zemlje sigurnom.

* Molimo sve ljude dobre volje i od razumevanja, da svaki vid zloupotrebe i bunta prijave. Za svaku prijavu sledi nagrada koja će biti naknadno objavljena šta sačinjava. Zahvaljujemo se na razumevanju, podršci i pruženoj pomoći, kao i zaštiti naše napaćene planete. Potrebna joj je obnova, koju ćemo zajedno regulisati.

4. Institut za javno zdravlje stanovništva moli sve preživele da dana 08.03.3015. se pojave i svojim prisustvom obezbede sebi i članovima svojih porodica testiranje, pregled i otvaranje kartona u navedenoj ustanovi. Svaki pacijent imaće adekvatnu brigu, lečenje, kontrolu, pregled. Uz date stavke, dobićete i pravilan dalji tok života i boravka od sada, pa za ubuduće.

Ako nas ne udostojite svojim prisustvom, a mi to utvrdimo, biće primenjen član 1. Zakona o neposlušnosti.

5. Komunikacija između stanovništva odvijaće se putem znakovnog jezika, što podrazumeva dve stavke: 1. Gubitak moći govora; 2. Gubitak čula sluha. Koliko god strašno delovalo, nije nam potrebno za svakodnevni život, kiseonik i uređena planeta jesu. U vidu ne sarađivanja biće primenjen član 1. Zakona Red i mir.

-Nagrada vam donosi komforniji stan, sa većom dozvolom kretanja.

 

Novi predsednik biće izabran na izborima, kandidatura počinje od sledećeg meseca i svi koji sebe smatraju podobnim imaju pravo da se kandiduju. Sam čin glasanja odviće se 31 dana od početka kandidature, dok će na predsedničku poziciju doći već sutradan, čovek sa najvećim brojem glasova.

Nastaviće se


Powered by blog.rs