Pero sa greskom

14 Jan, 2020

Uvod u svet: Komentator iz kaleidoskopa

Sci-Fi — Autor iviceva @ 20:22

U svetu bespuća, godine 3015 nove ere, vlada tišina. Kao kakva utopija o kojoj su hipici maštali svojevremeno, samo bez muzike. Muzika je nestala. Iščezla. Nema je više. Zabranjena je. Novi poredak nastao je nakon sveobuhvatnog zemljotresa koji je prouzrokovao uništenje planete do tada znane. Ostali smo bez struje, naučnih istraživanja, laboratorija, knjiga, slika... Bez lekova, dok su svi znani virusi napali čovečanstvo ponovo. Kao serijski ubica pušten greškom na slobodu. Nakon katastrofe ni zatvori više nisu bili pod ključem. Zavladao je sveopšti haos. Radovali su se ljudi. Slavili. Pljačkali. Da kažem uživali jedan kratak vremenski interval, a onda ih je spucao malj istine i realnosti. Pokušavajući da se sakriju od još veće katastrofe, desio se obrt. U kakvom god svetu da jesmo, uvek će postojati grupa podmuklih ljudi i to je fakat bit koja nas razdvaja od Bogova, pored činjenice da nismo besmrtni i nemamo apsolutno nikakvu moć, magiju, čaroliju - iskreno, nemamo ni kočnicu za zaustavljanje zavisti, ljubomore, gneva, besa, srđbe... Svašta nešto, nas, smrtnike, kad bolje razmislim, razdvaja od Bogova. No, to nije nit kojom želim ići, trenutno.

 Strah je pokretač revolucije jer dok je u tom stanju, čovek ne razmišlja trezveno, no uplašeno, na sve pristajući u nadi i molitvi da biće bolje. I nekim ludim čudom u to bolje se uzda, odveć. Ne učimo na tuđim greškama, istoriji, ma kakvi. Kao kakve muve bezglave, verujemo da je baš sada drugačije. Svašta.

 Tako je oformljena unija: Opstanak. Opanak se potpapučio i svi smo najebali, još uvek ne shvatajući ništa. Izašli smo iz zavučenih jazbina, katakombi, skrovišta. Nakon nekog vremena kao da se ništa nije ni desilo, život se nastavio. Rekoh na početku, bez muzike. Zabrana koja je stupila na snagu pod kliše imenom: "Red i mir" obuhvatala je sledeća pravila zakona:

1. Zbog vibracija koja mogu da izazovu nova pomeranja zemljine tektonske ploče i stvaranja novih zemljotresa, svaki vid buke biće sankcionisan smaknućem. Kao i svaki vid neposlušnosti i oglušavanja na članove zakona koji su pred vama.

2. Zbog člana jedan ovog zakona zabranjena je upotreba fiksnih telefona, dok mobilnim telefonima je ukinuta opcija vibracija i ton. Instrumenti i muzika su strogo zabranjeni. Zvučnici, slušalice i bilo kakva propratna tehnika koja proizvodi zvuk, takođe.

3. Član tri ovog zakona traži od svakog pojedinca da se prijavi u katastar kako bi se uveo u registar sigurne kuće. To podrazumeva dobijanje ključa vašeg novog doma, lokacije gde se ona nalazi i uputstva za korišćenje. Svi objekti do ovog časa improvizacijom napravljeni, biće locirani i srušeni radi održavanja planete Zemlje sigurnom.

* Molimo sve ljude dobre volje i od razumevanja, da svaki vid zloupotrebe i bunta prijave. Za svaku prijavu sledi nagrada koja će biti naknadno objavljena šta sačinjava. Zahvaljujemo se na razumevanju, podršci i pruženoj pomoći, kao i zaštiti naše napaćene planete. Potrebna joj je obnova, koju ćemo zajedno regulisati.

4. Institut za javno zdravlje stanovništva moli sve preživele da dana 08.03.3015. se pojave i svojim prisustvom obezbede sebi i članovima svojih porodica testiranje, pregled i otvaranje kartona u navedenoj ustanovi. Svaki pacijent imaće adekvatnu brigu, lečenje, kontrolu, pregled. Uz date stavke, dobićete i pravilan dalji tok života i boravka od sada, pa za ubuduće.

Ako nas ne udostojite svojim prisustvom, a mi to utvrdimo, biće primenjen član 1. Zakona o neposlušnosti.

5. Komunikacija između stanovništva odvijaće se putem znakovnog jezika, što podrazumeva dve stavke: 1. Gubitak moći govora; 2. Gubitak čula sluha. Koliko god strašno delovalo, nije nam potrebno za svakodnevni život, kiseonik i uređena planeta jesu. U vidu ne sarađivanja biće primenjen član 1. Zakona Red i mir.

-Nagrada vam donosi komforniji stan, sa većom dozvolom kretanja.

 

Novi predsednik biće izabran na izborima, kandidatura počinje od sledećeg meseca i svi koji sebe smatraju podobnim imaju pravo da se kandiduju. Sam čin glasanja odviće se 31 dana od početka kandidature, dok će na predsedničku poziciju doći već sutradan, čovek sa najvećim brojem glasova.

Nastaviće se


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs